Review : Template Emporio Dari Blogspot

Hari ni sis nak review template Emporio dari blogspot. Emporio? Ish, tergeliat lidah nak menyebutnya hehe. Bila sis google tadi dikatakan yang perkataan Emporio ni adalah dari bahasa Sepanyol yang bermaksud 'kedai besar'. Maybe template ni di buat untuk orang yang suka berniaga kot.

Review template emporio
Inilah basic template Emporio dan semuanya boleh di tukar dengan cepat dan mudah kerana blogspot telah menyediakan bahan untuk proses editing di bahagian Costumize.

Bagi sis Emporio ni nampak seperti magazine or newspaper style templates sebabnya ia menggunakan kaedah gridview with thumbnails pada bahagian homepages. Cuma sayangnya thumbnails tersebut hanya ada post title saja tanpa sebarang post summaries. Dari apa yang sis lihat, template ni responsive dan sudah ada asas SEO. Template ni cuma perlu di polish sedikit je lagi supaya nampak lebih efisyen dan mengancam.


dashboard template Emporio dari blogspotSis sendiri dah cuba template ni tadi. Meh sis tunjuk apa hasilnya selepas sis lakukan sedikit perubahan secara ringkas.




Inilah wajah blog yang dihasilkan dengan menggunakan template Emporio dari blogspot.

[ HALAMAN UTAMA ]
makeover template emporio dari blogspot

[ BODY POST ]
makeover template emporio dari blogspot

Pasti awak nak tahu apa yang sis suka dan tidak suka tentang template terbaru dari blogspot ni kan?

Apa yang sis suka pada template ni
  • Responsive
  • Read More
  • Gridview
  • Ringan dan cepat ketika loading
  • Post Archive yang kemas

Apa yang sis tidak suka pada template ni
  • Body postnya yang terlalu 'peribadi'!?
  • Bahagian kotak komen yang terlalu simple 
  • Gambar artikel di bahagian luar body post agak mengganggu
  • Sidebar melekat antara satu sama lain

Golongan yang sis rasakan sesuai untuk guna template ni
  • Peniaga Online
  • Korporat


Berapakah bintang yang sis kasi untuk template ni?
6 bintang daripada 10


Review ini adalah berdasarkan pendapat peribadi sis sendiri dan jika ada yang tidak bersetuju sis mohon maaf tetapi harus di ingat yang citarasa semua orang itu adalah tidak sama. Please respect each other. Terima kasih :)



Previous
Next Post »

6 Comment

Write Comment
Anum Abdullah
AUTHOR
23 March 2017 at 19:23 delete

cantik jugalah kalau sis hawa yang design..

Reply
avatar
23 March 2017 at 22:11 delete

Cantik tu memang cantik. Tapi elsa setuju apa yang sis tak suka huhu

Reply
avatar
SITI AWADAH
AUTHOR
23 March 2017 at 22:31 delete

tapi tak kena ngan selera la Anum :D

Reply
avatar
SITI AWADAH
AUTHOR
23 March 2017 at 22:32 delete

Sis rasa macam kurang mesra alam bila pakai template tu. Tapi kalau untuk berniaga memang kena la

Reply
avatar
Noor Maizan
AUTHOR
24 March 2017 at 09:39 delete

Hahahaha mai rasa komen tu mcm cool..tu la kak awa, pendapat lain2 kan. Mai pun tak bersedia nk tukar kt blog utama sbb syg template skrg,

Reply
avatar
Mrs Pip
AUTHOR
25 March 2017 at 23:49 delete

Awa design tu dah cantik dah bg mrs pip, tapi setuju dgn bab apa yang awa tak suka...mrs pip still belum bersedia guna template baru ni..
Hehe, pakai old template ja lah dulu...

Reply
avatar